Υλικά
1 πακέτο φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1-2 κουταλιές της σούπας πελτές
1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
1 φλιτζ. σέλινο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό.
Στη συνέχεια, τα ξανασουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα με νερό και ελαιόλαδο, αφού προσθέσετε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε μέσα τον πελτέ, το ντοματάκι, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε για 15’-20’ μέχρι η φασολάδα να χυλώσει.