Υλικά
700 γραμμ. μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες
300 γραμμ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα δύο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 καρότα σε ροδέλες
2-3 πατάτες σε κομμάτια
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη με τους χυμούς της
Αλάτι & πιπέρι, λίγοι κόκκοι μπαχάρι, χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και όταν σταματήσει να βγάζει αφρό, προσθέτετε το λάδι, την ντομάτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το μπαχάρι. Βράζετε 35′.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο για τουλάχιστον 25′ ακόμη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως το μοσχαράκι και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε τη σούπα, ρίχνετε χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε ζεστή.