Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμ. γαλοπούλα
500 γραμμ. λιγκουίνι
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. νερό
150 γραμμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
3 κρόκοι αυγών
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γαλοπούλα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος και 1 φλ. νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζετε τα λιγκουίνι σε άφθονο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο σκεύος με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε απαλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην ψηθεί το αυγό, μέχρι να γίνει η σάλτσα κρεμώδης και βελούδινη.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.