Υλικά
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
5 λίτρα νερό
35 γραμμ. αλάτι
200 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
150 γραμμ. απάκι ψιλοκομμένο
150 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζετε καλά. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνετε στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε τη μακαρονόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.