Υλικά – μπριζόλες
3 φέτες από την καπνιστή μπριζόλα κομμένες σε 3 εκατοστά πάχος
3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 κ.τ.σ μέλι
Για τα ντοματίνια
15 ντοματίνια
1 κουταλάκι μέλι
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
Για την σάλτσα βαλσάμικου
130 ml κρέμα βαλσάμικου
130 ml μουστάρδα
1 σκ σκόρδο
1 κ.τ.γ θυμάρι ξερό σε πούδρα
130 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα “μπιμπερό” για σως με μικρή ροή.
Τι τρώμε τα Χριστούγεννα; Από τη γαλοπούλα στο χοιρινό - Μοναδικές και εύκολες συνταγές
Κόβουμε την καπνιστή μπριζόλα σε φέτες πάχους 3 εκατοστών. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις φέτες του χοιρινού και τις μαρινάρουμε για 40 λεπτά. Βάζουμε στο ηλεκτρικό μάτι το σχαροτήγανο και όταν καεί καλά, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του χοιρινού . Τα βάζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, τα γυρνάμε σε αντίθετη κατεύθυνση και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Για τα ντοματίνια: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 με 40 λεπτά.
Βάζουμε σε μια οβάλ μεγάλη πιατέλα τις μπριζόλες, τη μια δίπλα από την άλλη. Απλώνουμε πάνω τους αρκετή ρόκα και μετά τοποθετούμε τα ντοματίνια.
Περιχύνουμε την σάλτσα του βαλσάμικου, κάνοντας ένα ζικ ζακ πάνω από κάθε μπριζόλα.
Ειδήσεις σήμερα
Τηλεθέαση: Ο Νίκος Μουτσινάς γυρίζει το παιχνίδι – Ανατροπή με τη μυθοπλασία
Νίκος Οικονομόπουλος: Ο λόγος που ακυρώνει τις εμφανίσεις του