Υλικά – Τραγανές, σπιτικές δίπλες
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
4 αυγά
50 ml χυμό πορτοκάλι
30 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/3 κουταλάκι σόδα
Για σερβίρισμα
200 γρ. μέλι
Καρύδια
Σουσάμι
Διαδικασία – Τραγανές, σπιτικές δίπλες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, την σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και χωρίζουμε την ζύμη στα τέσσερα.
Αλευρώνουμε ξανά το κάθε ζυμαράκι και ανοίγουμε με έναν πλάστη όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε το φύλλο μηχανή ζυμαρικών.
Με ροδάκι κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες και στη συνέχεια σε ορθογώνια κομμάτια. Πιέζουμε στο κέντρο κάθε κομμάτι ώστε να σχηματίσουμε φιογκάκια.
Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν. Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Ζεσταίνουμε ελάχιστα το μέλι με δύο κουταλιές νερό ώστε να γίνει πιο υγρό.
Περιχύνουμε τις δίπλες και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.
Ειδήσεις σήμερα
Η Νίνα Φλορ με τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ σε μία σπάνια τρυφερή φωτογραφία
Δανάη Μπάρκα: Λέει την πρώτη καλημέρα από το εντυπωσιακό της σπίτι – Οι λεπτομέρειες που ξεχωρίσαμε