Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα του φύλλου
Για τη γέμιση
200 γραμμ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
1/5 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια σε λεπτή σκόνη
100 γραμμ. γάλα εβαπορέ
1 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντάς τη με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά. Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέτετε τη σκόνη φουντουκιού, το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε το μίγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε 6 τρίγωνα κομμάτια από το καθένα.
Στη βάση κάθε τριγώνου βάζετε από 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση σοκολάτας. Τυλίγετε τη βάση σε ρολό, προς το τρίγωνο, δίνοντας έτσι στο κομμάτι ζύμης το κλασικό σχήμα του κρουασάν. Τα βάζετε στο ταψί απλωτά, γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.