Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
800 γραμμ.-1 κιλό ντοματίνια ή ώριμες ντομάτες
1 χούφτα βασιλικό
500 γραμμ. σπαγγέτι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σκόρδο και κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα ή τις ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για να βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά.
Βάζετε το βασιλικό και δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και σουρώνετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και σερβίρετε.