Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
800 γραμμ.-1 κιλό ντοματίνια ή ώριμες ντομάτες
1 χούφτα βασιλικό
500 γραμμ. σπαγγέτι
Διαδικασία
Οι δύο κορυφαίες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια σαν της γιαγιάς
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σκόρδο και κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα ή τις ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για να βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά.
Βάζετε το βασιλικό και δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και σουρώνετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και σερβίρετε.