Υλικά
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
400 γραμμ. γάλα με 1 5% λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
6 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
Μέλι και φρούτα της αρεσκείας σας για σερβίρισμα
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι και τη βανίλια και αφήνετε να βράσουν.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, στύβετε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτετε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρετε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ για να λιώσει η ζελατίνη.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομοιράζετε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνετε όλο σε φόρμες για κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη.
Βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα. Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά).