Υλικά
820-850 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
470 γραμμ. νερό
70 γραμμ. ζάχαρη
20 γραμμ. μαγιά ξερή
60 γραμμ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τη φόρμα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι, στο μίξερ με το γάντζο ή με το χέρι. Σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ελαστική ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αν όχι, προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι.
Βάζετε τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα του κέικ (10Χ30 εκ. ή σε δύο μικρότερες αν δεν έχετε) και σκεπάζετε με πετσέτα για 30-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε σε μια σχάρα, ώστε να κρυώσει καλά, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε ή φρυγανίζετε.