Υλικά
2 ώριμα σύκα
2 κουταλιές της σούπας καρύδια
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα, με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
Αραδιάζετε στη λαμαρίνα και τα καρύδια. Ψήνετε τα καρύδια για περίπου 6′, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα ποτηράκι γεμίζετε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνετε με μέλι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, όσες φορές θέλετε, και σερβίρετε.