Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
200 ml κρέμα γάλακτος
6-7 κόκκοι πιπεριού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γραμμ. ροκφόρ λιωμένο
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζετε τα φιλέτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά. Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.
Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και το πιπέρι και βράζετε έως ότου λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους.