Υλικά
12 σουπιές καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 ml νερό
100 γραμμ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό και 100 ml νερό. Αφήνετε για λίγο να μουλιάσει το ψωμί. Στη συνέχεια στραγγίζετε το περιττό νερό και με τα χέρια ζυμώνετε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζετε τις σουπιές με το μουλιασμένο ψωμί.
Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις σουπιές και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε στη φωτιά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τις πατάτες και ανεβάζετε σε δυνατή φωτιά. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το νερό και τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε τις σουπιές με πατάτες ζεστές.