Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
500 γραμμ. γαρίδες
1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
70 ml ούζο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φέτα
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Έπειτα και τις γαρίδες. Όταν πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, σβήνετε με το ούζο.
Ρίχνετε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τελειώσει, ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρετε.