Υλικά
1 κιλό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
15 γραμμ. ξηρή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¾ φλιτζ. σταφίδες
1 φλιτζ. καρυδόψιχα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε το αλεύρι σε έναν πάγκο εργασίας, σχηματίζοντας ένα βουναλάκι. Κάνετε στη μέση μία λακκούβα, βάζετε μέσα τη μαγιά με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύετε. Συνεχίζετε, πλάθοντας και προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και μισό φλιτζάνι νερό.
Πλάθετε μέχρι να υπάρξει ένα εύπλαστο μίγμα και στη συνέχεια ρίχνετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε για μία ώρα να ξεκουραστεί το μίγμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο, βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και την αφήνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη μοιράζετε σε δύο λαδωμένες φόρμες για ψωμί και ψήνετε για 45 λεπτά, περίπου.