Υλικά
1 κιλό γαύρος
5 κουταλιές της σούπας ημίχονδρο αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πιπέρια ανάμεικτα
200ml ελαιόλαδο
400ml ηλιέλαιο
Φλούδες από 1 λεμόνι
Ξύδι
Μαϊντανό
Διαδικασία
Καθαρίζετε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι, το εσωτερικό και το μεσαίο κόκκαλο. Προσέχετε η ουρά να μην κοπεί αλλά να παραμείνει στο σώμα. Παίρνετε ένα σκεύος και ξεκινάτε να στρώνετε τα καθαρισμένα ψάρια μέσα σε αυτό.
Προσθέτετε τόσο ξύδι ώστε να καλυφθούν τα ψάρια. Φυλάσσετε στην άκρη για 6-8 ώρες (εκτός ψυγείου). Στραγγίζετε τα ψάρια και μεταφέρετε σε ένα καθαρό σκεύος. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και διατηρείτε στο ψυγείο!