Υλικά
1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμός κότας
100 γραμμ. λιαστή ντομάτα
30 γραμμ. πελτέ ντομάτας
300 γραμμ. πουρέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
150 γραμμ. κρεμμύδι ξερό
1 σελίδα σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
200 γραμμ. μανιτάρια
1γραμμ. ξύλο κανέλα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Καρυκεύετε τον κόκορα με αλάτι και πιπέρι και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει καλό χρώμα, τον αφαιρείτε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον πελτέ λιαστής ντομάτας, αφού πρώτα έχετε πολτοποιήσει τις λιαστές ντομάτες με τον πελτέ.
Βάζετε τον ζωμό κότας και τον πουρέ ντομάτας. Καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι και βάζετε μέσα τον κόκορα. Προσθέτετε τη κανέλα. Μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και σε πολύ χαμηλή φωτιά μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Συνοδεύετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.