Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
1 συσκευασία 397 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
Διαδικασία
Σε σταθερό μίξερ χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα, για περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε υλικά της προτίμησής σας, όπως μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, μαρμελάδα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο, που κλείνει αεροστεγώς, ισιώνετε το μείγμα με μαρίζ και το βάζετε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.