Υλικά
500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
5 ολόφρεσκα αυγά χωρισμένα κρόκους από ασπράδια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
30 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. νερό
1 φλούδα πορτοκάλι (βράσιμο 2 λεπτά)
Διαδικασία
Η πιο εύκολη συνταγή για πατάτες ογκρατέν - Πρέπει να τις δοκιμάσετε
Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει, γιατί αν είναι καυτό δεν θα γίνει σωστή ομογενοποίηση με τα υπόλοιπα. Χτυπήστε τους κρόκους με τη 1 κουταλιά ζάχαρη σε μπεν-μαρί. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ρίξτε το σιρόπι μέσα στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου, ανακατεύοντας με μαρίζ, στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τους κρόκους και τέλος με τη μαρέγκα. Απλώστε σε σκεύος της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση με σχήμα κορμού, και παγώστε για 2 ώρες περίπου.