Υλικά
200 γραμμ. σπαγγέτι
200 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε τον κιμά στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε 1 φλιτζ. νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Βράζετε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τα μεταφέρετε σε πιάτο, περιχύνετε με τη σάλτσα και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως.