Υλικά
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από ένα λεμόνι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Πλένετε τα κεράσια καλά. Βγάζετε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα φρούτα. Στη συνέχεια, τα ζυγίζετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά.
Ρίχνετε ζάχαρη όσο ζυγίζουν και τα φρούτα. Στύβετε ένα λεμόνι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Δοκιμάζετε βάζοντας ένα κουτάλι και τραβάτε μια γραμμή με το δάκτυλό σας.
Αν χωρίζετε στα δύο το γλυκό είναι έτοιμο, αλλιώς αφήνετε για άλλα λίγα λεπτά.