Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρασοπότηρο ξίδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το συκώτι σε φέτες. Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ξίδι και το κρασί, το σκεπάζετε με ένα καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Έπειτα στραγγίζετε καλά το συκώτι, το τοποθετείτε πάνω σε τριπλό απορροφητικό χαρτί και το σκουπίζετε.
Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ρίγανη ή το θυμάρι. Έπειτα το γυρνάτε από την άλλη πλευρά και κάνετε το ίδιο.
Τοποθετείτε τις φέτες πάνω σε καυτή σχάρα και ψήνετε μέχρι το συκώτι να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μην το παραψήσετε γιατί θα σκληρύνει και δεν θα είναι ζουμερό. Το σερβίρετε αμέσως, αφού του ρίξετε μπόλικο χυμό λεμονιού.