Υλικά
250 γραμμ. μπισκότα cookies με σοκολάτα θρυμματισμένα στο μούλτι
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γραμμ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
250 γραμμ. φράουλες φρέσκες κομμένες στη μέση (πλυμένες και σκουπισμένες)
Διαδικασία
Σε μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζετε με το κουτάλι την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνετε τη μαρμελάδα και την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε τη βάση της τούρτας στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Ετοιμάζετε την γκανάς σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι έρθει σε σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και 1 κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύετε απαλά με τη μαρίζ μέχρι να γυαλίσει το μίγμα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το αδειάζετε πάνω στη βάση της σοκολατίνας. Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζετε με σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά). Βάζετε τη σοκολατίνα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Λίγο πριν τη σερβίρετε, αφήνετε τη σοκολατίνα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρείτε την αποσπώμενη βάση και κόβετε σε κομμάτια.