Υλικά
Για τη ζύμη
750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
35 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. γάλα εβαπορέ
15 γραμμ. ζάχαρη
8 γραμμ. αλάτι
Για την πίτσα
10 γαρίδες καθαρισμένες
1 ματσάκι ρόκα
1 φινόκιο σε φέτες
1 λεμόνι (ξύσμα)
200 γραμμ. τυριά ανάμεικτα (π.χ μοτσαρέλα, γκούντα, πεκορίνο)
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 τ.μ.χ. κάπαρη ή ελιές φιλεταρισμένες
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Βάζετε λίγο από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και το αφήνετε για 10’ περίπου να δουλέψει η μαγιά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ, ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνετε και το μείγμα με τη μαγιά.
Αφήνετε στην άκρη, σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον. Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι, βάζετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνετε τις γαρίδες με το φινόκιο. Τσιγαρίζετε για 1’ από τη κάθε πλευρά, προσθέτετε και το ξύσμα λεμόνι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, χωρίζετε στα δυο και ανοίγετε (με τη βοήθεια του πλάστη) στον πάγκο δυο πίτσες πάχους 2εκ.. Βάζετε και από τις δύο μεριές αλεύρι για να μη κολλάει.
Τις ψήνετε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζετε και καλύπτετε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες ,το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάπαρη ή τις ελιές. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 2-3’ ακόμα, μέχρι λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.