Υλικά
250 γραμμ. ρεβίθια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)
1 καρότο (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, για περίπου 18-24 ώρες. Την επομένη μέρα, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα.
Συμπληρώνετε με νερό μέχρι να καλύπτονται τα ρεβίθια και φέρνετε σε βρασμό. Βράζετε για περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια, αφαιρείτε τον αφρό και κατόπιν σουρώνετε εκ νέου. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τα ρεβίθια και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Προσθέτετε νερό σε ποσότητα διπλάσια από αυτή των ρεβιθιών, τα δαφνόφυλλα και τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 120-150 λεπτά, ανάλογα με το χρόνο βρασμού που χρειάζονται τα ρεβίθια.
Αποσύρετε από τη φωτιά και, όσο είναι ακόμη ζεστό το φαγητό, μεταφέρετε το 1/3 του ζωμού σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το ταχίνι, το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και επιστρέφετε το ζωμό στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.