Υλικά
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
750 γραμμ. κιμά μόσχου
300 γραμμ. τυρί φέτα
2 αβγά
2 κρεμμύδια
½ φλιτζ. λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
Διαδικασία
Τσιγαρίζετε τον κιμά με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι, την ντομάτα και το μαϊντανό. Μαγειρεύετε το μίγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (περίπου 15 λεπτά).
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το τυρί τριμμένο. Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα, απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρνάτε τις άκρες ώστε να μην εξέχουν έξω από το ταψί.
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να έχει ροδίσει.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]