Υλικά
4 κρόκους αυγών
2 ασπράδια αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη
500 γραμμ. μασκαρπόνε
300 γραμμ. εσπρέσο
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
300 γραμμ. σαβαγιάρ
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
½ σφηνάκι καλούα
Κακάο για πασπάλισμα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μασκαρπόνε, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, το τοποθετείτε σε μια μπασίνα.
Χτυπάτε την άλλη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα. Το ενσωματώνετε με το προηγούμενο μίγμα προσεκτικά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνετε προσεκτικά με το μίγμα, που φτιάξατε πριν.
Διαλύετε τη μαύρη ζάχαρη στον εσπρέσο και βάζετε το καλούα. Μουλιάζετε τα σαβαγιάρ μέσα στον αρωματισμένο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι.
Περιχύνετε με τη μισή κρέμα και στρώνετε ξανά με σαβαγιάρ. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.