Υλικά
100 γραμμ. βούτυρο μαλακό
4 αυγά χωρισμένα
1 1/2 κουταλιά της σούπας υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμ. αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι (ή μισό μισό)
50 γραμμ. σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 μήλα
Διαδικασία
Όλα τα υλικά για την μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη,πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καθαρίζουμε τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκατ.. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 2-3’. Όταν σχηματιστεί μαρέγκα που να στέκεται,σταματάμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix,τους κρόκους αυγών και την κανέλα.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της μηλόπιτας ,το αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι ,το ψιλοκομμένο μήλο ,τις σταφίδες κι ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά κι αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας κάθετα στην ζύμη. Πιέζουμε ελαφρά τα μήλα να μπουν μέσα στη μηλόπιτα.
Τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μηλόπιτα και να βγαίνει στεγνή από ζύμη, η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο του γλυκού.
Αφήνουμε την μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει στην φόρμα. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Απολαμβάνουμε την μηλόπιτα χωρίς τύψεις.
Ειδήσεις σήμερα
Γονείς για πρώτη φορά Γιώργος Σαμπάνης και Ιωάννα Σαρρή; Οι φωτογραφίες που φούντωσαν τις φήμες
Κολωνός: Ξέσπασε ο Μπισμπίκης για τους βιαστές – «Ξύλο και γ@@@@@ σε κάθε βιαστή»