Υλικά – Μηλόπιτα
Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
450 γρ. φαρίνα
2 βανίλιες
1 αβγό
1/2 κούπα ζάχαρη
Για τη γέμιση
3 μεγάλα μήλα η 4 μικρά
1/2 ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
80 γρ. καρύδια
Χυμός από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη την κανέλα και τα καρύδια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το αβγό τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τη φαρινάπ και ζυμώνουμε, πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Τη μίση την απλώνουμε με το χέρι σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 25cm. Στρώνουμε τα μήλα που έχουμε ετοιμάσει και τρίβουμε με τον τρίφτη την άλλη μισή ζύμη από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη ή με λίγο καρύδι.
Ειδήσεις σήμερα
Κατερίνα Καινούργιου: Βρήκαμε την αγαπημένη της γωνιά στο σπίτι
Τηλεθέαση: Τι βλέπει το κοινό την Κυριακή – Ο ΣΚΑΪ κάνει την ανατροπή