Υλικά για τα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
150 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
250 γραμμ. μπισκότα
100 γραμμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
50 ml γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος 36%
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το πασπάλισμα
60 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Διαδικασία για τα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά χρησιμοποιώντας μπεν μαρί. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα για να καλυφθούν. Ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1,5 ώρα. Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό, για να διευκολύνετε το πλάσιμο του μείγματος σε μπαλάκια.
Σκεπάζουμε τα τρουφάκια με την σκόνη κακάο και διάφορες τούφες σοκολάτας και είναι έτοιμα.
Ειδήσεις σήμερα
Τζάκι Κένεντι: Ολόγυμνη στον Σκορπιό – Οι φωτογραφίες που έκαναν έξαλλο τον Ωνάση
Κατερίνα Καινούργιου: Τι δουλειά κάνει ο νέος σύντροφος της Βαγγέλης Ροδόπουλος
Μουντιάλ 2022: Αλλάζουν όλα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 – Πώς και που θα βλέπουμε τα παιχνίδια