Mε θυμάρι, μουστάρδα και μέλι
Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμός από ένα λεμόνι
50 ml λευκό κρασί
800 ml χλιαρό νερό
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
200 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
30 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Στον πάγκο εργασίας και σε μια πιατέλα βάζετε τα κομμένα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνετε καλά. Τα αλευρώνετε ελαφρώς. Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και, όταν πάρει θερμοκρασία, βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου (κομμένα στα δύο) και τα σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Οταν πάρουν χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το θυμάρι και σβήνετε με το λεμόνι και το κρασί. Μετά ρίχνετε το νερό με τον κύβο κοτόπουλου.
Σιγοβράζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά βάζετε τον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύετε και ψήνετε για 5 λεπτά. Σε ένα μπολάκι βάζετε το μέλι, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Παίρνετε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός με το μίγμα γιαουρτιού, ώστε να πάρει θερμοκρασία. Στη συνέχεια το βάζετε όλο στην κατσαρόλα, όπως κάνετε με το αβγολέμονο. Το σερβίρετε με δύο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
Τηγανιά με πιπεριές
Υλικά
400 γραμμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι & πιπέρι
Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Σχοινόπρασο
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο ζουλιέν (σε λεπτές κάθετες φέτες). Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μπορεί να χρειαστεί να το βάλετε σε 2 δόσεις το κοτόπουλο για να σoταριστεί καλύτερα και να μην μπουκώσει το τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν, σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το καγιέν, σβήνετε με το κρασί. Σερβίρετε με το τηγάνι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Σνίτσελ κοτόπουλο
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
6 αβγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
10 φέτες ψωμί του τοστ
Αλάτι & πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το ψωμί του τοστ, που το έχετε αφήσει να ξεραθεί και το έχετε τρίψει στον τρίφτη.
Σε ένα πιάτο βάζετε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανοίγετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλου στα δύο, ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζετε ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και χτυπάτε με ένα βάρος, ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνετε με όλα τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
Τα περνάτε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζετε σε ένα πιάτο. Επειτα τα περνάτε από το αβγό και την παρμεζάνα. Αφού τα έχετε περάσει όλα από το αβγό και την παρμεζάνα, τα παίρνετε ένα ένα και τα περνάτε από αβγό πάλι και, τέλος, από το τριμμένο ψωμί.
Ετσι, πετυχαίνετε να είναι η παρμεζάνα στη μέση, ώστε να μη σας καεί στο ψήσιμο. Βάζετε σε ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει, και τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές. Οταν είναι έτοιμα, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Από το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr