Ο Κωνσταντίνος θα κριθεί από την Iστορία, με τα λάθη του και τις πράξεις του. Oλα μπαίνουν στη ζυγαριά του ιστορικού τού μέλλοντος. Το βέβαιο είναι πως αγαπούσε βαθιά την πατρίδα του και ότι μετά το δημοψήφισμα του ’74 δεν αναμίχθηκε ποτέ στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ούτε επεδίωξε να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, σεβόμενος τις αποφάσεις και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Στοίχημα η σύγκλιση με την Ευρώπη
Τίμησε τη «γαλανόλευκη» ως ολυμπιονίκης, για αυτό και χθες κυμάτιζαν μεσίστιες οι σημαίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ έμεινε πάντα διακριτικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, περιοριζόμενος σε σπάνιες συνεντεύξεις και δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Η Δημοκρατία έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, το σεβασμό σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικής θέσης. Και για αυτό η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου δεν μπορεί να προκαλεί έριδες, για ένα θέμα μάλιστα το οποίο έχει λυθεί οριστικά, αλλά μόνο έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένειά του.
Οπως χαρακτηριστικά τόνισε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «το λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύουν, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής».