Η χώρα δεν είναι τριτοκοσμική, όπως πιστεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών. Στα 50 χρόνια της Mεταπολίτευσης ουδείς διανοήθηκε να αμφισβητήσει τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, πλην του «ουρανοκατέβατου» Κασσελάκη, ο οποίος με τις δηλώσεις του προσβάλλει ευθέως την Ελληνική Δημοκρατία.
Κριτική προς την κυβέρνηση μπορεί να γίνει και για οποιοδήποτε θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτό είναι συστατικό στοιχείο του πολιτεύματος, όμως η ανευθυνότητα με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η τραγωδία των Τεμπών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα γίνει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα είναι μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, αλλά και να αποδομήσει τις θεωρίες συνωμοσίες που έχουν υιοθετήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μη ανεκτές παθογένειες του παρελθόντος
Τα παιχνίδια ακυβερνησίας και αποσταθεροποίησης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι, είναι επικίνδυνα, ενώ παραβιάζουν τη βασική αρχή της Δημοκρατίας, που είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Η κυβέρνηση εξελέγη με την ψήφο των πολιτών με σκοπό να ολοκληρώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα τετραετίας και η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τις επιδιώξεις μιντιακών συμφερόντων ή τις ανευθυνότητες του Κασσελάκη και του Ανδρουλάκη.
Οι πολίτες θέλουν την τιμωρία των ενόχων για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά δεν στήνουν ούτε λαϊκά δικαστήρια, όπως πράττουν οι στρατιές των κομματικών τρολ στο Διαδίκτυο, ούτε επιθυμούν να οδηγηθεί η χώρα σε συνθήκες γενικής διάλυσης.
Οσοι συνεχίσουν αυτά τα «παίγνια» θα τιμωρηθούν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και πολύ περισσότερο στη συνείδηση της κοινής γνώμης, καθώς επιχειρούν να μετατρέψουν μία εθνική τραγωδία σε εργαλείο μικροκομματικών επιδιώξεων.