Ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς. Όταν χωρίζουμε αλλάζει η καθημερινότητα μας, μπαίνουμε σε μία άλλη κανονικότητα. Η ζωή μας είχε χτιστεί γύρω από αυτό το άτομο και όταν απουσιάζει όλα πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στην νέα αυτή συνθήκη.
Υπάρχει τρόπος να νιώσουμε καλύτερα; Λοιπόν όπως όλα τα πράγματα πρέπει να κάνει και αυτό τον κύκλο του. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα και να προχωρήσεις ευκολότερα παρακάτω.
Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει θλίψη
Έχεις στεναχωρηθεί, οπότε δώσε στον εαυτό σου την άδεια να μείνει στο κρεβάτι ακούγοντας εκείνο το μελό τραγούδι που αγαπάς on repeat. Δώσε στον εαυτό σου μια εβδομάδα ή δύο νύχτες ή όσο χρειάζεσαι για να δεις ρομαντικές ταινίες και να κλάψεις, αλλά βάλε ένα χρονικό όριο. «Μέχρι αυτή την ημερομηνία, μετά θα σηκωθώ, θα ντυθώ και θα βγω στον κόσμο». Το να δώσεις στον εαυτό σου το περιθώριο να είναι λυπημένος είναι πολύ χρήσιμο και αποσύρει ένα μεγάλο κομμάι ενοχής. Αν μάλιστα το κάνεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε μπορείς να το κάνεις με υγιή τρόπο.
Κάνε σχέδια με φίλους και οικογένεια
Η απόσπαση της προσοχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσεις για λίγο τις σκέψεις. Βγες και διασκέδασε με φίλους, δες τους δικούς σου και πέρασε χρόνο με ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν ό,τι και να γίνει. Καταλαβαίνουμε φυσικά πως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Όμως φρόντισε τον εαυτό σου και αφιέρωσε χρόνο στο να κάνεις πράγματα που σου άρεσαν πάντα, που σε γεμίζουν θετική ενέργεια και σου δίνουν χαρά. Με έναν μαγικό τρόπο όλα θα μοιάζουν καλύτερα.
Κράτησε επαφή με τον πρώην σου (αν είναι δυνατόν)
Εάν μπορείς να διατηρήσεις επαφή με τον πρώην σου, η απώλεια μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη. Ίσως έχετε κοινές παρέες και είστε σε θέση να συνυπάρχετε κοινωνικά. Αφήστε το να συμβεί από μόνο του και πηγαίνετε με την ροή. Μην κάνετε σχέδια να μείνετε φίλοι από πριν. Περίμενε μία ή δύο εβδομάδες και στείλε του μήνυμα αν το θέλεις. Μπορείς μα ξεκινήσεις με ένα απλό «γεια» ή αν θέλεις να είσαι πιο άμεση ρώτησε τον, «Είναι εντάξει που σου στέλνω μήνυμα; Ακόμα νοιάζομαι για εσένα και θέλω να ακούσω τι συμβαίνει στη ζωή σου». Αν πάρεις θετικό feedback, τότε αυτό είναι υπέροχο. Αν όχι, θα έχεις την απάντησή σου. Απλώς να ξέρεις ότι η πρώτη συνάντηση μετά τον χωρισμό θα είναι αμήχανη.
Απέφυγε μία σχέση rebound
Το να εμπλακείς με κάποιον αμέσως μετά τον χωρισμό είναι μια φοβερή ιδέα, ειδικά αν ήσουν αυτός που τον έχουν παρατήσει. Είναι κατανοητό ότι είναι ένας τρόπος να απαλλαγείς από τον πόνο και τη μοναξιά, όπως επίσης κι ένας τρόπος να αποδείξεις στον πρώην και στον εαυτό σου ότι είσαι ακόμα επιθυμητή. Αν αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον αμέσως μόλις χωρίσεις όταν είσαι ακόμα πολύ ευάλωτη και πληγωμένη, μπορεί να συμβούν τρομερά πράγματα. Μπορεί το νέο άτομο να σου ραγίσει οριστικά την καρδιά αν παίξει μαζί σου, σε παρατήσει ή καταφύγει στο γνωστό ghosting.
Μην τα ξαναβρείς με τον πρώην σου
Όταν θρηνείς για έναν χωρισμό, η αναζωπύρωση της σχέσης αυτής μπορεί να μοιάζει ελκυστική. Απέφυγε όμως τον πειρασμό γιατί δεν λειτουργεί. Αν τα πράγματα ήταν αρκετά άσχημα ώστε να χωρίσετε, πιθανότατα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Το να τα ξαναβρείτε απλώς παρατείνει την αγωνία και μία άρρωστη κατάσταση.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Καραϊβάζ: Ανοίγουν φάκελοι με τα… πλοκάμια της Greek Mafia
Εκλογές 2023: Έκοψε το νεοναζιστικό μόρφωμα ο Άρειος Πάγος
«Φωτοβολταϊκά στη στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις