- Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό καθιστά το καρπούζι τέλειο για την αναπλήρωση των υγρών που χάνουμε το καλοκαίρι.
- Το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με την καλή υγεία της καρδιάς. Το λυκοπένιο βοηθά στη μείωση της “κακής” χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ενώ συμβάλλει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις.
- Εκτός από λυκοπένιο, το καρπούζι περιέχει και βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
- Περιέχει κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Πολλοί αθλητές καταναλώνουν καρπούζι ή χυμό καρπουζιού μετά την άσκηση, γιατί βοηθά στη μυϊκή αποκατάσταση και μειώνει τους πόνους.
- Με μόλις 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το καρπούζι είναι ένα από τα φρούτα με τη χαμηλότερη θερμιδική αξία. Παράλληλα, το φυσικό του σάκχαρο καλύπτει την ανάγκη για γλυκό
@claredodo v refreshing 🧘♀️ just blend together frozen watermelon chunks with as much lime juice as necessary until it creates a thick sorbet #food #foodtok #sorbet #icecream #softserve #watermelon #snackideas
Ειδήσεις Σήμερα
- Κατερίνα Καινούργιου: Όσα αποκάλυψε για τον γάμο της με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή – «Επιθυμία και του Παναγιώτη και δικιά μου είναι…» [βίντεο]
- «Επανάσταση» από την BYD: Δύο ηλεκτρικά της μοντέλα μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε μόλις πέντε λεπτά
- F1: Επιστροφή στα Gala για τον Χάμιλτον μετά το… διάλειμμα του Μαϊάμι GP