της Δρος. Άννας Κωνσταντινίδου*
Και αναφέρω περί “υποτιθέμενων” στοιχείων, καθώς η Ελληνική Αστυνομία έχει τοποθετηθεί αφενός, αφετέρου τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν δημοσιευθεί σε περσινό δημοσιογραφικό έντυπο, όπως επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα είχε γίνει ευρύτατη αναφορά σχετικά με τις συνομιλίες των εμπλεκομένων βάσει των πορισμάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης από τον κρατικό, τηλεοπτικό σταθμό.
Επίσης, αναφέρομαι σε επιλεκτική “ευαισθησία” του κ.Νίκου Ανδρουλάκη για το δυστύχημα των Τεμπών που πονάει όλους τους Έλληνες, καθώς ενόσω ήταν ευρωβουλευτής το επίμαχο διάστημα που μία άλλη τραγωδία συγκλόνισε το Πανελλήνιο, και εννοώ το Μάτι, ο “ευαίσθητος” πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, ενώ το κόμμα το οποίο αυτήν την στιγμή ηγείται, δεν πρότεινε πρόταση μομφής εναντίον της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τα ερωτήματα που εύλογα κάποιος θέτει, είναι πόσο ποιο ευαίσθητος μπορεί να έγινε ξαφνικά ο κ.Ανδρουλάκης από την τότε τραγωδία του Ματιού, όπως επίσης, μήπως η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέμενε πρώτα τα πορίσματα της Δικαιοσύνης, καθώς η υπόθεση βρισκόταν σε προανακριτική διαδικασία; Και σήμερα, που το δυστύχημα στα Τέμπη ήδη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη, ο κ.Ανδρουλάκης όχι μόνο στην πραγματικότητα την αμφισβητεί, αλλά “προδικάζοντας” τα πράγματα, στην ουσία προσπαθεί να την αντικαταστήσει. Γιατί αυτό αποδεικνύεται στη βάση των ενεργειών του.
Όμως, ας μην αυταπατώμαστε, το ΠΑΣΟΚ, ως φαίνεται, διανύει δυστυχώς μέρες “αυριανισμού”, καθώς τα γκαλοπς του τελευταίου διαστήματος φέρουν τον κ.Ανδρουλάκη πολύ πιο κάτω ως πολιτική προσωπικότητα από τον κ.Κασσελάκη, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα τού κ.Λοβέρδου θα πάρει όλο το “υγιές” ΠΑΣΟΚ ή τουλάχιστον τα σοβαρά στελέχη που απέμειναν σε αυτό και το κυριότερο όλων, στις 8 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές.
Ωστόσο, κύριε Ανδρουλάκη, προκειμένου να προμοτάρετε τον εαυτό σας, ρίχνετε στα Τάρταρα την αξιοπρέπεια ενός ιστορικού κόμματος. Γιατί το τελευταίο πράγμα που ανέμενε η κοινωνία, ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και της Φώφης να εργαλειοποιεί το θάνατο για λόγους ψηφοθηρικούς. Και προσωπικά, θα ήμουν μαζί με τον κ.Ανδρουλάκη, εάν οι “ευαισθησίες” του δεν ήταν επιλεκτικές.
Και φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα με συγκεκριμένη ταυτότητα που είναι γνωστές οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” που έχει για το θάνατο, βγήκε μπροστάρης στην πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ. Οφείλουμε, ωστόσο να μην ξεχνάμε την αντιμετώπιση που η νυν αξιωματική αντιπολίτευση είχε ως τότε κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι, καθώς λίγο πριν τις εκλογές του 2019, πρόλαβε να αλλάξει άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε να υπάρξει η ανάλογη προστασία σε εμπλεκόμενα πρόσωπα που πρόσκεινταν στον κομματικό μηχανισμό του, ενώ με τίποτα δεν ξεχνιέται, ότι το βράδυ που είχε ξεσπάσει η φωτιά ο κύριος Τσίπρας αν και γνώριζε για νεκρούς, έπαιζε μπροστά στα τηλεοπτικά κανάλια θέατρο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή, γίνεται από συγκεκριμένα κόμματα εργαλειοποίηση ενός συμβάντος που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Κόμματα που έχουν αποδείξει ότι όλα τα βλέπουν με τη “μάτια τής ψήφου”, ασχολούμενα μόνο με ό,τι μία δεδομένη στιγμή βρίσκεται έντονο στο συναίσθημα και το θυμικό του Έλληνα.
Και κάτι τελευταίο, που αφορά αποκλειστικά τον κ.Κασσελάκη που ως αποδεικνύεται πλέον, είναι ένα άτομο που όχι μόνο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς και ο ίδιος είναι άθυρμα του κομματικού μηχανισμού, που κυριαρχείται από τις προσταγές των τρολς του κόμματος και καθοδηγείται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα.
Τη δεδομένη στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλός πολίτης, αλλά στρατεύσιμος. Ο στρατιώτης που ζήτησε εκλογές παρουσία παρατηρητών, μήπως πρέπει να τιμωρηθεί για αμφισβήτηση του Πολιτεύματος; Άλλοι στρατεύσιμοι στη βασική τους εκπαίδευση κάνουν τέτοιες δηλώσεις;
Μήπως ο κ. Κασσελάκης πρέπει να λογοδοτήσει στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως στρατιώτης όχι μόνο αμφισβητεί τη λαϊκή ετυμηγορία του πρόσφατος εκλογικού αποτελέσματος, αλλά αμφισβητεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της. Ως στρατιώτης, γιατί τη δεδομένη στιγμή αυτή η ιδιότητά του υπερισχύει συνταγματικά, καθώς με την κατάταξή του στις ΕΔ το πρώτο που παραδίδει, είναι την πολιτική του ταυτότητα, εγείρει την κοινωνία εναντίον της Ελληνικής Πολιτείας.
*Η Άννα Κωνσταντινίδου είναι Ιστορικός- Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΑΠΘ, διδάσκουσα στην Ανώτερη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).