Τα μυστικά που ενδεχομένως κρύβει η ηλεκτρονική συσκευή, κρίνεται από τις Αρχές πως μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως σημαντικά, αφού η συσκευή μπήκε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας μετά από επιθυμία της -προφυλακισμένης πλέον- μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Γεγονός που φέρεται να επιβεβαίωσε κατά την προχθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στη δικαστική λειτουργό, από το να ζητήσει να ερευνηθεί το τάμπλετ της Τζωρτζίνας.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ
Παράλληλα, χθες κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου 4 ώρες. Η κατάθεσή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού με την ομάδα του είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να κρατήσει στη ζωή την Τζωρτζίνα, επί περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, ήταν αυτός που έβαλε στην Τζωρτζίνα τον απινιδωτή – βηματοδότη, για να προστατεύσει την καρδιά του 9χρονου παιδιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν παραδώσει στις αρχές βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς, στοιχείο που επίσης αναμένεται να αποδειχθεί σημαντικό ώστε να χυθεί άπλετο φως στο τι συνέβη ημέρα με την ημέρα, κατά το διάστημα των περίπου 4 μηνών, που διήρκησε η νοσηλεία της Τζωρτζίνας.
Σε δηλώσεις του ο κ.Ηλιάδης ανέφερε «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».
Ο εντατικολόγος τόνισε ότι είπε την απόλυτη αλήθεια, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός. «Μακάρι αυτό να είναι το τελευταίο παιδί και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα, δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», πρόσθεσε συγκινημένος ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.
Γιατροί, νοσηλευτές
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Η ανακριτική έρευνα, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, αναμένεται να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την 18η τακτική ανακρίτρια να καλεί το επόμενο διάστημα και άλλους γιατρούς, αλλά και νοσηλευτές, που χειρίστηκαν τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας, σε όλες τις παιδιατρικές κλινικές που νοσηλεύτηκε, καθώς επίσης και άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας. Αλλωστε, εκτός από το τάμπλετ, η ανακρίτρια έχει ζητήσει να ερευνηθούν όλα τα κινητά τηλέφωνα της κατηγορούμενης, με τις Αρχές να έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής 8 συσκευές από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζει την έρευνα για τις υποθέσεις των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας, με τις δικογραφίες να έχουν βγει από το αρχείο μετά τις σοκαριστικές εξελίξεις που προκάλεσαν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για το θάνατο της μεγαλύτερης αδερφής τους, που έδειξε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, μέσω της χορήγησης κεταμίνης.
Ειδήσεις σήμερα
Μάνος Δασκαλάκης: Τι είπε στην κατάθεσή του – «Βρήκα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα» [βίντεο]