Συγκεκριμένα, ήταν το απόγευμα της Κυριακής στις 26 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία με την porsche στην Αθηνών-Λαμίας, μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαιο στην Αμφίκλεια, όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα.
Ο 51χρονος πατέρας της σκοτώθηκε και η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Όταν το βράδυ της Δευτέρας την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.
Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής – αφού είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – διακομίστηκε διασωληνωμένη στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.
Ο τομογράφος δεν δουλεύει
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πολλοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων. Γι’ αυτό εξάλλου γίνονται και συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.
Κι όμως αυτό το «μεγάλο – περιφερειακό» νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που χαλάει συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Όπως μάλιστα πληροφορήθηκε το τοπικό site, τώρα θα ληφθούν ανταλλακτικά για επισκευές από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια!
Η ταλαιπωρία των ασθενών και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν λόγω αυτής της σημαντικής έλλειψης έχει εξοργίσει τους ντόπιους.
Αρκετοί πολίτες επισημαίνουν με οργή ότι, την ώρα που «δεν υπάρχουν χρήματα» για τον ζωτικής σημασίας τομογράφο στο Νοσοκομείο Λαμίας, στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων “σαπίζουν” καινούργια μηχανήματα, που δεν λειτουργούν.
Όλα τα παραπάνω, πέρα από τον κίνδυνο ζωής των ασθενών, συνεπάγονται και τεράστιο κόστος, αφού η συντήρηση του παμπάλαιου αξονικού τομογράφου, αλλά και οι διακομιδές που έχουν γίνει για το λόγο αυτό σίγουρα στοιχίζουν πολύ περισσότερα μακροπρόθεσμα στο ελληνικό κράτος.