Η δοκιµή έγινε από την 401η Μοίρα ∆οκιµών, η οποία αναλαµβάνει τη δοκιµή όλων των νέων αεροπορικών όπλων της τουρκικής αµυντικής βιοµηχανίας και έγινε στο πλαίσιο της πιστοποίησης του όπλου, στο υπό ανάπτυξη µαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ, όπως και στα UAV Kizilelma και Anka-3.
Ο SOM-J αναπτύχθηκε αρχικά για εγκατάσταση στα F-35, αλλά ο αποκλεισµός της Τουρκίας από το πρόγραµµα ακύρωσε και την πιστοποίησή του.
Ο SOM-J έχει εκτιµώµενο µέγιστο βεληνεκές τα 300 χιλιόµετρα. Αν και έχει το ίδιο βάρος πολεµικής κεφαλής εν συγκρίσει µε τις άλλες εκδόσεις του SOM, εντούτοις είναι µικρότερος σε διαστάσεις για να χωρά στην αποθήκη οπλισµού µήκους περίπου 4,5 µέτρων του F-35, διαθέτει διαφορετική κεφαλή (διατρητική θραυσµάτων) για χρήση κατά ελαφρά θωρακισµένων στόχων, πτυσσόµενες επιφάνειες ελέγχου, για τον ίδιο χωροταξικό λόγο, καθώς και προωθητή (Booster).
Σε ό,τι αφορά την καθοδήγηση του πυραύλου, δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης µε τον χειριστή «Man-in-the-Loop» κάνοντας δυνατή την ανανέωση των σηµείων ναυτιλίας, όπως και την αλλαγή του στόχου µετά την εκτόξευση (LOAL). Παρά την ακύρωση των F-35, η Τουρκία συνεχίζει το πρόγραµµα του SOM-J χωρίς να αλλάξει τις διαστάσεις του, µε την προοπτική να τον χρησιµοποιήσει από την αποθήκη οπλισµού του KAAN.