Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη, ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).
Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες. Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων το 55.2% είναι άνδρες, καθώς και από τον συνολικό αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι το 61.9% είναι άνδρες.
Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους τέσσερις θανάτους στην Ελλάδα αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ποσοστό που αποτελεί μόλις το 21% των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα. Κι αυτά τα θύματα, είναι κυρίως άντρες.
Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 168 θανατηφόρα κρούσματα, τα 126 αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, τα 86 άνδρες και τα 40 γυναίκες.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: «Νεκρώνουν» τα πάντα - Τι θα ισχύσει σε ΜΜΜ και σχολεία
Παιδιά και έφηβοι συνεχίζουν να αποτελούν μικρό ποσοστό του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αγγίζοντας μόλις το 5,5%. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία εντοπίζεται ένας ανήλικος που βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων.
Δείτε εδώ όλη την έκθεση του ΕΟΔΥ
Τέλος, στις γυναίκες ηλικίας 0-17 χρόνων καθώς και σε εκείνες 18-43 χρόνων, δεν εντοπίζεται ούτε μία διασωληνωμένη ασθενής. Σε ό,τι αφορά το ανδρικό φύλο καταγράφονται διασωληνωμένοι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.