Οι κατηγορίες αφορούσαν στην πρόκληση σωματικών βλαβών και την άσκηση παράνομης βίας όσο ο νεαρός σπουδαστής από το Ρέθυμνο βρισκόταν στη ζωή.
Η δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα, μετά τα στοιχεία που είχαν προκύψει για τις δύσκολες συνθήκες που είχε βιώσει ο νεαρός και αφορούσε σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και οι οκτώ μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η κύρια ανάκριση λοιπόν περατώθηκε όμως αυτή δεν συνδέεται με την δικογραφία της ανθρωποκτονίας.
Ο διαχωρισμός των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα έγινε κατόπιν αιτήματος που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σταϊκούρας: Στις 30 Νοεμβρίου η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά [βίντεο]
Η δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο δεν έχει προσωποποιηθεί, βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.
Το θρίλερ με θύμα τον 20χρονο από το Σέλι Ρεθύμνου άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε από το δωμάτιό του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν και για 35 ημέρες περίπου ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του αλλά και τις μαρτυρίες για τις άγριες συνθήκες που είχε βιώσει από τους συμπατριώτες του.
Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε όταν εντοπίστηκε η σορός του, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή.
Πηγή: epiruspost.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]