Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατηγορούμενη είχε αποφοιτήσει από Λύκειο της Ημαθίας με βαθμό 13 και 7/11, αλλά στα δικαιολογητικά που κατέθεσε, ενόψει της συμμετοχής της σε διαγωνισμό πρόσληψης συνοριοφυλάκων κατά το έτος 2000, η βαθμολογία του απολυτηρίου εμφανιζόταν να είναι κατά πέντε μονάδες υψηλότερη (ξεπερνώντας το 18).
Καθώς το κριτήριο αυτό έπαιξε ρόλο στην τελική κατάταξη των υποψηφίων, η ίδια πέτυχε την πρόσληψή της. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε 15 χρόνια αργότερα, όταν με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησαν έρευνες για την πλαστότητα, ή μη πτυχίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο Δημόσιο.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Η κατηγορούμενη αστυνομικός, που κατά τη 15 έτη υπηρεσία της στο Σώμα εισέπραξε αποδοχές που ξεπερνούν τις 260.000 ευρώ, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση της εξακολούθησης επί μακρό χρονικό διάστημα.
Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για την απάτη και της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την αποκάλυψη της πράξης, ενώ η επιβληθείσα ποινή αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]