Την ίδια ποινή είχε επιβάλλει το δικαστήριο και στον Νίκο Μαζιώτη το 2016, ο οποίος είχε δικαστεί χωρίς την σύντροφό του, καθώς φυγοδικούσε.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχη την Ρούπα για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά., και ενώ ήδη ο σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή για την οποία καταδικάστηκε το 2016 σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.
Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.
Το χτύπημα στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και είχε προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο δεν είχε τραυματιστεί κανείς, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.
Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]