Εκείνη συνοδευόμενη από την οικογένειά της και φίλες της, ενώ ο Παύλος Βαρδονογιάννης κρατώντας ένα κομπολόι μπήκε στην αίθουσα με τη δικηγόρο του και σύζυγο του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, Ελενα Τζούλη. «Εχουμε αίτημα τοξικολογικής εξέτασης από τρίχες της κεφαλής της κ. Αλοιμόνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για να διαπιστωθεί αν είναι εξαρτημένο από ναρκωτικά άτομο και δεν δύναται να ασκεί την επιμέλεια στα παιδιά της. Επίσης, να σας πω ότι η κυρία, αν και έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή να πάνε τα παιδιά για λίγες ημέρες με τον πατέρα στην Αμερική, δεν επιτρέπει την ανανέωση των διαβατηρίων τους. Ο άνθρωπος καταβάλλει κανονικά τη διατροφή, αλλά η κ. Αλοιμόνου ζητά ένα εξωπραγματικό ποσό», είπε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η Ελενα Τζούλη.
Οι καταθέσεις
Για χρήση ουσιών, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αδιαφορία για τα παιδιά της έκανε λόγο ο πρώτος μάρτυρας που εξετάσθηκε. Πρόκειται για τον επικεφαλής της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη και των παιδιών του, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα ζουν σε ένα σπίτι στη Φιλοθέη. Η μητέρα βρίσκεται ελάχιστα με τα παιδιά. Οδηγεί επικίνδυνα. Μπαίνει αντίθετα σε λωρίδες. Συχνά οδηγεί μεθυσμένη. Γυρίζει ξημερώματα. Με τα παιδιά βρίσκονται, κυρίως, οι νταντάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει 250 άτομα προσωπικό. Υπάρχει τρέλα στο σπίτι. Εμεναν η μάνα και η αδελφή της. Εκαναν πάρτι συνεχώς. Χειροδικούσε, μας φωνάζει “κότες” και “ρουφιάνους”».
Στη συνέχεια ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η ηθοποιός κάνει χρήση ουσιών, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της από το ακροατήριο, και η πρόεδρος επέβαλε την τάξη. «Ντρεπόμουν να το αποκαλύψω στον κ. Βαρδινογιάννη. Προσπαθούσαμε να σώσουμε το γάμο τους. Εάν τα παιδιά πάνε με τον πατέρα, θα αλλάξει η ζωή τους. Χρόνια ολόκληρα έτρεχαν με την αδελφή και τη μάνα της σε μάγισσες και χαρτορίχτρες. Αυτή έφυγε από την Αμερική μαζί με τα παιδιά γιατί ο Βαρδινογιάννης είχε δυσκολίες στην Αμερική. Η ίδια λέει ότι έπαθε ημικρανίες από τα 1.200 τ.μ. σπίτι. Εγώ πιστεύω ότι έφυγε για να ζήσει τη ζωή που ζούσε στην Ελλάδα», εξήγησε ο μάρτυρας κάνοντας λόγο στη συνέχεια για υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις της Τζίνας Αλοιμόνου και τη «δύσκολη» οικονομική κατάσταση του Παύλου Βαρδινογιάννη.
«Δεν χρειάζονται 4 παιδάκια 600.000 ευρώ για να ζήσουν! Ο Παύλος Βαρδινογιάννης είναι σε κατάσταση πτώχευσης. Δεν έχει σχέση με πετρέλαια και δεξαμενόπλοια. Η εταιρία του στην Αμερική πουλάει πλαστικά κουταλάκια σε ρεστοράν. Εκείνη φόρτωνε κάρτες και λογαριασμούς. Από την αρχή του γάμου είχε αυτή τη συμπεριφορά. Εμείς δεν λέγαμε τίποτα», είπε ο μάρτυρας.
Θεσσαλονίκη: Νέα αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό - 5 προσαγωγές και μία σύλληψη
Ακολούθησε η εξέταση ενός ιατροδικαστή και ενός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, με τον πρώτο να καλείται από την πλευρά Βαρδινογιάννη και να υποστηρίζει ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για τη διαπίστωση χρήσης ουσιών είναι η τοξικολογική εξέταση με τρίχες κεφαλής. Από την άλλη πλευρά, ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Τζίνα Αλοιμόνου, μετά τις καταγγελίες του εν διαστάσει συζύγου της, υποστήριξε: «Την έχω εξετάσει για μεγάλο διάστημα. Εχει κάνει κατ’ επανάληψη ουροληψίες για να αποδείξει ότι είναι απολύτως καθαρή. Υπήρξε συνεχής έλεγχος. Είναι μια γυναίκα που βρίσκεται απλώς σε δικαστική διαμάχη και έχει άγχος. Τίποτε άλλο από αυτά που της καταλογίζουν».
«Πρότυπο γυναίκας»
«Αφοσιωμένη μητέρα και πρότυπο γυναίκας», χαρακτήρισε φίλος της Τζίνας Αλοιμόνου την ίδια, τονίζοντας ότι έχει την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών της. «Σηκώνεται από τις 6 το πρωί, τα πάει στο σχολείο. Αυτή τα φροντίζει. Να φάνε, να διαβάσουν. Τον Σεπτέμβριο άλλαξε η νομική τους κατεύθυνση. Προσπάθησαν να βγάλουν τη μάνα ανίκανη και εξαρτημένη. Εκείνη προσπαθεί να αναστηλώσει τη ζωή της μετά το απίστευτο οικονομικό εμπάργκο του συζύγου της. Τα παιδιά είναι πολλά. Είναι τίγρης-μάνα. Δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά της», είπε ο μάρτυρας. Μάλιστα, περιέγραψε και τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά και περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.
«Η διαβίωση αυτής της οικογένειας είναι κάτι που μας ξεπερνάει σαν ανθρώπους. Η οικονομική τους κατάσταση δεν συγκρίνεται με ένα κοινό σπίτι. Το ενοίκιο, για παράδειγμα, είναι 5.000 το μήνα. Υπάρχουν οι υπάλληλοι στο σπίτι. Νταντά, μάγειρας, φύλακες, ένα δάνειο που τρέχει. Τα σχολεία των παιδιών και τα μαθήματά τους. Δεν μπορώ να υπολογίσω κόστος. Ποτέ δεν έχει κάνει καταχρήσεις και όλα αυτά με τα μάγια είναι διασκεδαστικά! Αντίθετα, ο πατέρας δεν παίζει ποτέ με τα παιδιά. Δεν θα διαβάσει παραμύθι. Θα τους πάρει ακριβά παιχνίδια αλλά μέχρι εκεί. Το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά έμεινε ο πατέρας με τα παιδιά στη Μύκονο. Η μαμά τους συνόδευσε τα τρίδυμα για λίγες μέρες. Ηταν μια παρατημένη μάνα. Δεν της σερβίρισαν καν φαγητό».
Παρέμβαση της έδρας για να πέσουν οι τόνοι
Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση, η πρόεδρος κάλεσε στην έδρα τον Παύλο Βαρδινογιάννη και την Τζίνα Αλοιμόνου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί ένας κοινός τόπος. «Καλά θα ήταν να βρεθεί λύση για τα παιδιά σας. Για την υστεροφημία σας απέναντί τους. Συμφωνείτε να παραμείνουν τα παιδιά στο σπίτι στη Φιλοθέη;», ρώτησε η πρόεδρος. Πρώτη απάντησε η Τζίνα Αλοιμόνου: «Δεν μπορώ όταν επισκέπτεται 10 μέρες το μήνα το σπίτι, αφού είμαστε σε διάσταση, δεν θέλω να μένουμε όλοι μαζί. Δεν έχω δωμάτιο. Με έχει πετάξει. Μου έχει πετάξει τα πράγματα έξω», είπε στο δικαστήριο, με τον Παύλο Βαρδινογιάννη να απαντά: «Η δική μου άποψη είναι ότι η χώρα αυτή δεν είναι το καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου. Ομως, είμαι διαλλακτικός, αλλά η λύση πρέπει να έχει κάποιες αρχές. Αν μείνουν Ελλάδα, να πηγαίνουν σχολείο, όχι να έχουν 30% απουσίες!». Η αντιδικία μεταξύ τους συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, αλλά την τελική κρίση θα λάβει το δικαστήριο.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]