Την Δευτέρα στις 12.30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πήγαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις. Ωστόσο, όταν στις 14.00 ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).
Την ίδια ώρα, πολύ βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν σε δύο επιχειρηματίες που αντέδρασαν στο 48ωρο «λουκέτο» που μπήκε για φοροδιαφυγή:
*Στη Σάμο, την ώρα που το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, έκλεινε εστιατόριο, η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες
*Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.
Υπόθεση Λυγγερίδη: Τι απαντούν ΠΑΕ Ολυμπιακός και Γιάννης Μώραλης για τη δίωξη
Παράλληλα, νέες ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».
Έλεγχοι και στη Χαλκιδική
Ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, παρεμπόριο, τροχονομικές, οικοδομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, έγιναν πάνω από 13.700 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 110 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.340 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.
Για το παρεμπόριο διενεργήθηκαν συνολικά 178 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 9.745 είδη παρεμπορίου, για την παράνομη κατασκήνωση έγιναν 106 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις ενώ έγιναν 12.430 τροχονομικοί έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν 3.067 παραβάσεις.