«Τώρα παρέχουμε στρατιωτικό υλικό σε έναν πόλεμο, τότε μπορούσαμε να είχαμε δώσει στρατιωτικό υλικό για να αποτρέψουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAS που δημοσιεύεται σήμερα.
Ο Στόλτενμπεργκ κατέδειξε την απροθυμία του ΝΑΤΟ να προσφέρει όπλα, τα οποία είχε ζητήσει το Κίεβο πριν από τη ρωσική εισβολή λόγω των φόβων για κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.
Επίθεση με μαχαίρι στο Τελ Αβίβ: Τρεις τραυματίες - Νεκρός ο δράστης
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, το Κίεβο, που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, έλαβε οπλικά συστήματα από τους συμμάχους του ύστερα από τους αρχικούς δισταγμούς.
Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, ένα αξίωμα που κατέχει από το 2014. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε θα τον διαδεχθεί, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.
Στη συνέντευξη, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα επιτευχθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος θα πρέπει και πάλι να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία σε κάποια φάση. Αλλά θα πρέπει να βασιστεί στην ουκρανική ισχύ», δήλωσε.
Ειδήσεις σήμερα
Η Πολεμική Αεροπορία στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Πάτρα: Ένας άνδρας έκλεψε εκκλησία, μαγαζιά, σπίτια μέχρι και… πτηνά