Η πανοπλία, κατασκευασμένη κατά την Αναγέννηση στο Μιλάνο, έφερε εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες από χρυσό και ασήμι.
Το μουσείο του Λούβρου είχε αποκτήσει την πανοπλία το 1922, μετά από τη πρωτοβουλία της Βαρόνης Σαλομόν ντε Ρόθτσιλντ, που την είχε στην κατοχή της.
Τα δύο τμήματα του εξοπλισμού εκτίθεντο κανονικά στο μουσείο, όταν εκλάπησαν το βράδυ μεταξύ της 31ης Μαΐου και της 1ης Ιουνίου του 1983.
«Οι συνθήκες της κλοπής αυτών των κομματιών, η οποία δεν κατέστη ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό, παραμένουν ένα μυστήριο», είπε σε επίσημη ανακοίνωσή του το Μουσείο.
Η κλοπή είχε προβληματίσει τότε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του Λούβρου, ωστόσο τα κομμάτια ανακτήθηκαν χρόνια μετά, χάρη στην καλή δουλειά των ερευνητών.
Όταν το Λούβρο ανοίξει ξανά, η πανοπλία θα εκτίθεται στις αίθουσες που φιλοξενούν τα μικρά «Objets d’Art» («Αντικείμενα Τέχνης») στην πτέρυγα Richelieu του μουσείου.
Το Λούβρο παραμένει κλειστό μέχρι στιγμής και από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.
Η κλοπή ενός έργου από ένα τέτοιο μεγάλο και ιστορικό μουσείο δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο.
Ένα από τα πιο διάσημα έργα που φιλοξενεί το Λούβρο είχε επίσης κλαπεί, 100 χρόνια πριν.
Πριν τον 20ό αιώνα, η «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν έχαιρε της αναγνωρισιμότητας που χαίρει σήμερα στο ευρύ κοινό.
Το έτος 1911, ωστόσο, ένας πρώην υπάλληλος του μουσείου είχε καταφέρει να κλέψει το πολύτιμο έργο τέχνης και να το κρύψει για 2 ολόκληρα χρόνια, πριν αυτό ανακτηθεί.
Πλέον, η Μόνα Λίζα αποτελεί ένα από τα πλέον διάσημα εκθέματα του παγκοσμίου φήμης παρισινού μουσείου.
ΠΗΓΗ: CNN
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Κορωνοϊός: Τρομάζει η αύξηση των διασωληνωμένων κατά 40% – Σαρώνει η πανδημία την Αττική
Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα οι πληρωμές αναστολών Φεβρουαρίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr