Σύμφωνα με τα επίσημα διατάγματα, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους 2.687 αστυνομικοί, 1.699 αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, 838 αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 630 ακαδημαϊκοί και 135 αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Παράλληλα τονίζεται ότι άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό τα οποία καταζητούν οι αρχές, ενδεχομένως να τους αφαιρεθεί η τουρκική υπηκοότητα αν δεν επιστρέψουν στην χώρα εντός διαστήματος τριών μηνών.
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Χιλιάδες εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους. Περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε το βράδυ της Τετάρτης για τρίτη φορά παράταση διάρκειας 90 ημερών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει την βουλή για την θέσπιση νέων νομοθεσιών και για τον περιορισμό ή την αναστολή δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.
Τα διατάγματα της Παρασκευής επίσης δίνουν εξουσία σε διαχειριστές, διορισμένους από το κράτος, να προχωρούν σε πώληση κατασχεμένων επιχειρήσεων. Εκατοντάδες επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων είναι μικρές τοπικές επιχειρήσεις, έχουν κατασχεθεί στο κύμα καταστολής και διώξεων.
Ένα από τα διατάγματα επίσης δίνει το δικαίωμα σε φρουρούς ιδιωτικής ασφάλειας να φέρουν όπλα εν ώρα υπηρεσίας υπό συγκεκριμένες συνθήκες, σε ένα μέτρο–προφανή απάντηση στην ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά που είχε αποτέλεσμα 39 νεκρούς.
Η Αγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος. Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.