Ο Χασόγκι, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν και την στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.
“Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον Τζαμάλ και ανησυχούμε πάρα πολύ καθώς δεν ξέρουμε που βρίσκεται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Έλι Λόπες, επικεφαλής του τμήματος άρθρων γνώμης της Washington Post.
“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες. Θα ήταν άδικο και σκανδαλώδες να κρατηθεί λόγω της δουλειάς του ως δημοσιογράφος και σχολιαστής”, δήλωσε.
Ρωσία: Η άδεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία για χρησιμοποίηση πυραύλων μπορεί να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δημοσιογράφο.
Σε άρθρο που έγραψε η Washington Post τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Χασόγκι έγραφε: “Όταν μιλάω για φόβο, εκφοβισμό, συλλήψεις και δημόσιες καταγγελίες διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών που τολμούν να πουν τη γνώμη τους και σας λέω ότι είμαι από τη Σαουδική Αραβία, εκπλήσσεστε;”.
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 169η θέση στην παγκόσμια κατάταξη 180 χωρών για την ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Το Ριάντ δεσμεύτηκε για μια εκστρατεία εκσυγχρονισμού από τότε που ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν ορίστηκε διάδοχος του θρόνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]