Ακολούθησε ένα πολύωρο “σαφάρι” στην περιοχή του Άιφελ, κοντά στο Λουξεμβούργο, μέχρι να εντοπιστούν τα αιλουροειδή: δεν είχαν φύγει ποτέ από τον περίβολό τους, απλώς κρύφτηκαν στα κλουβιά τους, προφανώς για να προφυλαχθούν από την καταρρακτώδη βροχή.
Οι αρχές αναγκάστηκαν πάντως να σκοτώσουν μια αρκούδα, που όντως δραπέτευσε.
Αφού ανακοίνωσαν ότι τα πέντε αιλουροειδή είχαν εξαφανιστεί, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των γειτονικών κοινοτήτων και τους ζήτησαν να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν. Μετά από αρκετές ώρες όμως, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι απλώς είχαν χάσει τα ίχνη των ζώων και, επειδή ο φράχτης ασφαλείας είχε υποστεί ζημίες από την κακοκαιρία, θεώρησαν ότι το είχαν σκάσει.
Ο δήμαρχος της κοινότητας Άρτσφελντ, Αντρέας Κρούπερτ, απέδωσε στην κακοκαιρία τη σύγχυση που επικράτησε για πολλές ώρες.
Τα ζώα, πιθανότατα πανικοβλημένα από τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, δεν έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί, όταν τα αναζήτησε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Άιφελζου. Ούτε εντοπίστηκαν αργότερα, όταν έστειλαν ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι να τα ψάξει από αέρος. Μετά από τις μάταιες αναζητήσεις στον χώρο του πάρκου, οι εργαζόμενοι σήμαναν συναγερμό.
Λίγες ώρες αργότερα, όταν υποχώρησαν τα νερά στον περίβολο των ζώων, είδαν ότι όλα –εκτός από την αρκούδα– είχαν παραμείνει εκεί. Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ένας κοντινός ποταμός υπερχείλισε και πλημμύρισε σχεδόν όλον τον χώρο.
Πυροσβέστες, αστυνομικοί και κτηνίατροι οργάνωσαν πολλές έρευνες γύρω από την κοινότητα Λούνεμπαχ, όπου βρίσκεται στο πάρκο, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.
Περίπου 60 είδη ζώων φιλοξενούνται στο πάρκο αυτό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα δραπετεύουν από ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία. Στη Λειψία, το 2016, δύο λιοντάρια το έσκασαν από τον περίβολό τους και οι αρχές αναγκάστηκαν να σκοτώσουν το ένα από αυτά. Την ίδια τύχη είχαν ένας ουρακοτάγκος που δραπέτευσε το 2015 στο Ντούισμπουργκ και μια αρκούδα πέρσι στο Όσναμπρικ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]